Letnji loto

Najlepše je biti dete. Za to postoji milion razloga a jedan od njih je i taj što ne znaš šta je meteoropatija. Isti su ti prohtevi i želje i kad je kiša i po suncu. Ide ti se napolje, igra ti se, uvek. Vreme nema ama baš nikakvog uticaja na tvoje raspoloženje i količinu energije.

Ovog leta smo smislile jednu novu igru. Nazvale smo je kratko i jasno Letnji loto. U želji da se rashladimo napolju na neverovatnih +40 ponele smo jednu plastičnu posudu, nekoliko brojeva i kuhinjsku cediljku. Evo kako smo je tačno napravile.

MATERIJAL 

  • Platična posuda napunjena vodom
  • Plastični brojevi, možete se poslužiti i čepovima plastičnih flaša tako što će te na njima ispisati određene brojeve
  • Kuhinjska cediljka
  • Nekoliko kapi deterdženta za sudove, kako bi neizvesnost pri izvlačenju brojeva bila što veća.
  • Papir na kome ćete ispisati brojeve od 1 do 9. Ja sam koristila kuhinjski papir za pečenje jer se ne raspada u kontaktu sa vodom.

 

PRAVILA IGRE 

Kuhinjskom cediljkom izvlačiti brojeve od 1 do 9 i ređati ih na papir sa napisanim brojevima.

 

DSC_0710

DSC_0793

DSC_0795

DSC_0802

DSC_0800

 

File_001 (33)

DSC_0726

 

VREME TRAJANJA IGRE  – NEOGRANIČENO

 

ŠTA SMO NAUČILI KROZ IGRU 

Koristili smo svih pet prstiju dok smo držali cediljku u ruci i kroz vodu vešto hvatali brojeve. Naučili smo brojeve na jedan prezanimljiv i lak način, bez stresa i ikakvog opterećenja. Oduvek sam smatrala dosadno i nezanimljivo ono staro pravilo – sedi i uči, zagrej stolicu! Zato nema sedenja, hajde da sve učimo u pokretu i kroz igru.

-Napomena-

Rano naučeni brojevi i slova ne nose nikakvu indikaciju za budući uspeh u životu deteta. Igra svakako veoma utiče na pravilan rast i razvoj deteta. Igra koja život znači

-Savet-

Ukoliko koristite čepove sa plastičnih flaša kao brojeve, posle završene igre bilo bi lepo da ih ubacite u jednu od onih kutija u većim super marketima na kojima piše cep za hendikep . Novac prikupljen od akcije koristi se za nabavku ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom na teritoriji Srbije. Igrajmo se i pomozimo nekome. ❤

 

Do čitanja, Nevena Đorđević

 

 

Autor: NEVENA

Dobro došli na moj blog o roditeljstvu! Ja sam Nevena Đorđević, mama jedne Tijane. Pre dve godine sam stomatološku ordinaciju i posao stomatologa zamenila najlepšim i u isto vreme najzahtevnijim poslom.

Postavi komentar